Egy csészényi rózsás gyertya – DIY

IMG_1981

Nagyon megtetszett ennek a kínai mokkás készletnek a színvilága, így nem tudtam otthagyni a bolhapiacon, de nem vagyunk nagyon kávésak, így rózsás gyertyával töltöttem színültig őket. Egy csészényi puncsos puding tejszínhabbal – de nem romlik meg! Ha pedig kiürült, öntünk még! 🙂

Először a talpas kanócot ragasztóval a csésze aljához rögzítettem, hogy ne úszkáljon el az olvadt viaszban majd.

IMG_1954

Hurkapálcával vagy fogpiszkálóval kitámasztom a kanócot, hogy a viasz megdermedése közben biztosan középen maradjon.

1014137_682448438438343_177057124_n

A viasztgranulátumot egy fém edényben megmelegítem, a legjobb a fém konzervdobozok. Ne közvetlenül a tűzön olvasszunk, használjunk elosztót vagy vízfürdőt. Fogóval fogom meg a fém tálnak a szélét, így nem égetem meg magamat. A fehér viaszt színes viasszal lehet színezni. Én a puncs hatás kedvéért rózsaszín viaszport vettem, de nagyon keveset használtam belőle, mert inkább egy világosabb rózsaszín színt szerettem volna elérni. Kicsit nehéz a színkeverés, ugyanis olvadt állapotban nem igazán lehet megmondani, hogy dermedés után a fehér viasz, mely ilyenkor színtelen, mennyit fog világosítani a keverékünkön. De a tapasztalatom az, hogy a kevés színes viasz is jól színez. A hatás kedvéért tettem hozzá még rózsaillatot, mely illóanyagot kifejezettem gyertyához lehet használni. Az üvegcséből elegendő 2-3 cseppet belecsepegtetni az olvadt viaszba.  Ezen kívül egy szép mokkás kanalat is beletettem, mely szintén bolhapiacos szerzemény. 🙂

IMG_1955

A tűz fölött megmelegített viaszt a mokkás csészébe öntöttem.

IMG_1956

Miközben dermed, elkezd “behúzódni” a közepe.

IMG_1958

Mikor megdermedt a “puncs”, kapott egy kis tejszínhabot a tetejére. Ennél szintén felmelegítettem egy kevés fehér viaszt, majd hagytam dermedni, de nem teljesen. “Félkész” állapotban hurkapálcikával összekevertem, “felhabosítottam” és ezt tettem a tetejére f élig dermedt, félig képlékeny állapotban.

1009793_682448501771670_162765898_n

Legvégül őrölt fahéjjal szórtam meg a tetején a “habot”. Én húsvéti ajándéknak készítettem, de névnap vagy születésnap alkalmából is meglepheted vele szeretteidet, illetve esküvőkön is remek köszönőajándék lenne belőle…

IMG_1983

 

Ha tetszett a bejegyzés, köszönöm, ha megosztod másokkal is.

További inspirációért, plusz tartalmakért kövess a Facebook oldalamon is, melyet ide kattintva érhetsz el.

Facebook logo

Pecsét

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció